Hvad er terapi?

Hvad er terapi?

Jeg oplever, at mange kan være nysgerrige eller usikre på, hvad terapi er. Men kort sagt, betyder det, at hvis du henvender dig til en psykoterapeut som mig, så kan du få hjælp til at arbejde med områder i dit liv, der gør ondt eller som er svære at håndtere. Måske er det en brudt relation, der skal genoprettes, negative mønstre der skal brydes, eller hjælp til at kunne sætte grænser.

Udforskningen i det terapeutiske rum

Jeg arbejder oplevelsesorienteret, hvilket vil sige, at jeg arbejder med de følelser og oplevelser, du sidder med og som er til stede i det terapeutiske rum. For mig er det vigtigt, at du som klient føler dig set og forstået. Sammen vil vi forholde os ”her og nu” til de følelsesmæssige reaktioner og mønstre, som du plejer at anvende. Ved at udforske det oplevede, og anerkende de følelser, der måtte være, skabes der mulighed for, at du kan få hjælp til at gå nye veje. Vi kan fx undersøge, hvad årsagen kan være, hvis du oplever at sidde fast i et gammelt mønster. Måske går du med vrede, frustration? Måske med en følelse af magtesløshed, ensomhed, skam eller skyld. At stå i noget der er konfliktfuldt, kan føles ubehageligt. Det kan få os til at trækker os fra kontakten eller bliver insisterende overfor de nærmeste i relationen, når noget bliver svært.

I mit arbejde bestræber jeg mig på at skabe et trygt rum, hvor klienten føler sig anerkendt og rummet for den han, hun eller de er.

Som udgangspunkt arbejder jeg med alle problemstillinger, men der kan være situationer, hvor jeg vil vælge at henvise til en anden behandler.

Hvornår er der brug for hjælp?

Eksempelvis kunne det være:

  • Uenigheder og skænderier mellem forældre om fx børneopdragelse, delebørn, regler, økonomi, osv
  • Tilbagevendende konflikter mellem søskende, forældre og børn.
  • Slidsomme diskussioner, der tærer på familiens/parforholdets trivsel.
  • Familiehyggen/ferien som ender i kaos.
  • Kærlighedsforholdet mistrives
  • Kommunikationsvanskeligheder i parforholdet
  • Skilsmisse eller en forestående skilsmisse, som ønskes håndteret bedst muligt.
  • Ensomhed i familien
  • Et barn/ung som ikke trives i hverdagen; i daginstitution, i skolen, derhjemme, med kammeraterne, skilsmissebarn osv.
Hvad er terapi