Parterapi

PARTERAPI

Velkommen til min side om parterapi. Her kan I booke en tid, finde information om hvad parterapi går ud på, og hvorfor det kan være en god ide "at gå i parterapi". Det er min erfaring, at mange par oplever parterapi som en hjælpende hånd til at redde parforholdet, genopdage hinanden, reparere på skader i relationen og ændre på fastlåste mønstre. Et parterapiforløb vil typisk vare mellem 6-15 gange alt afhængig af, hvad I søger hjælp til.

Det er helt normalt at gnisten falder over tid

De fleste af os vil på et tidspunkt opleve, at gnisten i vores kærlighedsforhold kan variere og for nogle helt forsvinde. Det kan der være mange grunde til. En af dem kan være, at der ikke længere er tid til at være kærester og pleje parforholdet, fordi job, børn, husrenovering ect. fylder i en travl hverdag. Nogle oplever også sygdom, stress eller utroskab, som en modspiller, der kan sætte en negativ dagsorden i parforholdet.

Følelser under pres kan være svære at håndtere, og uenigheder kan blive uløselige. De fleste af os kommer til at gentage smertelige mønstre, og pludselig kan forholdet, til den vi elsker, synes faretruende, sårbart og besværligt. Vi trækker os tilbage i tavshed for at undgå konflikter eller forsvarer os mod at blive såret. Vi sårer hinanden, kæmper, kritiserer og anklager, selvom vi dybest set ønsker det modsatte.

For mange af os er det uforståeligt, hvad det er, der sker både med egne og den andens reaktioner. Vi kan opleve, at vi rykker længere og længere væk fra hinanden. Den kærlighed det hele begyndte med, synes langt borte. Spørgsmål er, hvordan vi stopper den onde cirkel, så vi kan holde kærligheden i live.

Parterapi kan være en hjælpen hånd til at komme på sporet af et kærligt og trygt parforhold igen.

Emotionsfokuseret parterapi (EFT) kan hjælpe jer med at finde hinanden igen

I parterapien arbejder jeg med emotionsfokuseret parterapi (EFT), hvor det primære formål er, at arbejde med at styrke parrets følelsesmæssige relation til hinanden, og derved at skabe et mere trygt og kærligt parforhold. Gennem parterapien støtter jeg parret i at ændre på de negative mønstre, som parret oplever at sidde fast i, og som er ødelæggende for parforholdet. Målet er, sammen med parret, at skabe en mere tryg relation, hvor parret bliver bedre i stand til at kommunikere med hinanden, forstå hinanden og rumme hinandens forskelligheder. Sagt med andre ord, at skabe et trygt grundlag for varig kærlighed. Læs mere her

Parterapi i nordsjælland