Familieterapi og rådgivning

Parterapi

De fleste af os vil, over tid, miste gnisten i vores kærlighedsforhold. Følelserne bliver uhåndterbare og uenigheder kan blive uløselige. Vi gentager smertelige mønstre og pludselig kan forholdet til den vi elsker, synes faretruende, sårbart og besværligt. Vi trækker os tilbage i tavshed for at undgå konflikter eller for at forsvare os mod at blive såret. Vi sårer hinanden, kæmper, kritiserer og anklager selvom vi dybest set ønsker det modsatte.

For mange af os er det uforstående, hvad det er, der sker både med egne og den andens reaktioner. Vi kan opleve at vi rykker længere og længere væk fra hinanden og den kærlighed det hele begyndte med synes langt borte. Det svære spørgsmål er, hvordan stopper vi den onde cirkel og holder kærligheden i live.

Gennem terapi kan vi arbejde med at finde tilbage til det følelsesmæssige fundament i jeres parforhold. Ligesom et lille barn er afhængig af sine forældre for at få omsorg, trøst og beskyttelse, på samme måde er I følelsesmæssigt knyttet til og afhængige af hinanden.

Vi kan redde og forbedre et parforhold ved at være tilgængelige, engagerede, sårbare og responsive overfor hinanden og ved at genetablere den følelsesmæssige kontakt, hvor man kan føle sig set og mødt i den smerte, man oplever her og nu, og som er så svær at sætte ord på, fordi den ofte er forbundet med en følelse af ensomhed, sorg, frygt for ikke at være elsket, tristhed, skam, skyld….

Gennem forskellige øvelser og afgørende øjeblikke i jeres forhold kan I, gennem terapien, få hjælp til at se de hændelser, som har formet jer som par og som har været med til at skabe et trygt grundlag for varig kærlighed.